Actie!

actie!Actievoeren. Afgelopen woensdag was het weer zover: De fine-fleur van het Nijmeegs studentenleven hield een Flashmob-actie voor de Refter. Ditmaal stond de doorvoering van de Harde Knip op de agenda. Of daarbij van Harrrrde Actie of een verplicht nummertje sprake was, werd echter niet helemaal duidelijk.

De Harde Knip is natuurlijk ook een draak. Waar universiteiten natuurlijk hun eisen moeten kunnen stellen aan de toelating tot hun (mogelijk) prestigieuze Masters, is er geen reden voor Plasterk om zulks nu van overheidswege op te leggen. Universiteiten lijken mij prima zelf in staat hun toelatingseisen te formuleren. En die mogen dan best streng zijn…

Maar over de actie. Het was wel een moetje. Waar zelfs het bestuur van de NSV Carolus Magnus het zich verwaardigde om HARDE actie te voeren, leken er eigenlijk na afloop vooral giechelende capuchontruien zich bijzonder te vermaken. De verminderde studentenparticipatie en de teruglopende aantallen actieve leden voor studentenorganisaties worden voor de camera niet genoemd. Het actieverleden van Nijmegen leek AKKU te dwingen om zich te doen gelden, maar of Plasterk er warm of koud van is geworden? De excellentie blinkt vooral uit in het doorzetten van zijn eigen plannen voor het hoger onderwijs. En zonder echte actie, inclusief bezettingen, Malieveld, verfbommen en het Carolusbestuur bibberend thuisblijvend gaat Plasterk lekker door.

Dames en heren actievoerders, zo hoort het:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YAq3hZSrBtk[/youtube]

 

Overigens vind ik het zelf prachtig, actie. Maar ik houd het liever ludiek en puntig. Snel duidelijk maken wat je bedoelt met veel aandacht voor je zaak. De Nijmeeegse fractie van Groen Links heeft dat begrepen. Wel heel erg tragisch dat hun eigen wethouder Jan van der Meer maar blijft aanklooien met het busstation en bijbehorende -baan. Misschien dat ze hem eens moeten bellen, in plaats van zijn aandacht trekken met een actie. Toch een beetje voor de bühne. Dus hierbij de extra informatie voor diezelfde bühne: Verantwoordelijk wethouder Jan van der Meer komt ook van Groen Links…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *