Scoot – mobiel?

Zeer regelmatig ontvangen wij op de fractie telefoontjes van inwoners van Nijmegen.  Soms om hun parkeergeld terug te vragen (“ik heb zeker niet op OK gedrukt!”), alwaar we weinig mee kunnen, maar ook regelmatig waardevollere. En soms tref je er één die om directe politieke actie vragen.  Donderdag had ik er zoëen.

Een mevrouw van 77 uit Zwanenveld (voor de studenten onder u: dit ligt aan de andere kant van het Maas-Waalkanaal) meldde mij dat zij mailcontact had gezocht met alle fracties. Dit had zij gedaan omdat er grote problemen ontstaan met de overgang (na openbare aanbesteding) van de ene leverancier van scoot-mobielen en rolstoelen naar de volgende.

Ik luisterde geduldig. Wat overgangsprobleempjes kun je hebben, immers. Tot zij wist te vertellen dat er reeds een heer van 91 twee uur had stilgestaan op de Hatertse Brug, in afwachting van pechhulp! Tevens blijkt de “alarmcentrale” een wachtmelodietje van een half uur te kunnen produceren en zijn onderdelen van de oude scootmobielen zelden op voorraad. Met andere woorden; bij het veranderen van leverancier heeft de gemeente voor een grotere, efficiëntere en daarmee goedkopere gekozen. De angst dat deze schaalvergroting tot minder service zou leiden heeft de leverancier willen wegnemen door te beloven dat er voor juni een filiaal in Nijmegen zou komen. Zulks is nog niet gelukt. Samen met Rachel Brouwer, woordvoerder WMO en buitengewoon ingevoerd in deze materie, heb ik een aantal schriftelijke vragen (PDF) aan het College gesteld.

Vanmorgen heb ik de bewuste mevrouw teruggebeld. Zij heeft veel contact met cliënten en zij had een nieuwe opmerkelijkheid. Afgelopen woensdag is er een bezitter van een scootmobiel met pech bij zijn kapper komen te staan. Direct werd Welzorg gebeld. Na drie uur wachten (!), was het 18u en moest de kapper sluiten. De scootmobiel is met passagier naar buiten geduwd, alwaar in de regen verder op hulp is gewacht.
De toedracht van bovenstaande moet ik nog checken. Maar potverdorie, als er ook maar een splinter van waar is…

Wordt vervolgd na antwoorden van het College.

Stukje uit de Wrakingskamer van hedenochtend:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.