Bomencompensatie in Oost

Vanuit de bewoners van Nijmegen Oost bereikten ons signalen dat zij zich zorgen maken over de voorgenomen bomenkap in oa. de Mesdag- en Vermeerstraat. Het vreemde was dat ik geen idee had. Geen idee waaróm er gekapt werd en geen idee hóe er gecompenseerd gaat worden. 

Daarom stelde ik deze vragen en deed ik dit persbericht eruit:

In de Mesdagstraat, de Vermeerstraat en enkele omliggende straten is een aanzienlijke bomenkap gepland; de statige lanen, die onderdeel uitmaakt van de Hoofdbomenstructuur, worden door renovatie bedreigd. Althans, zo blijkt uit communicatie aan bewoners van deze straten. De fractie van D66 Nijmegen blijft met een hoop vragen zitten en wil graag van de verantwoordelijk wethouders weten wat de plannen zijn.

Het groen in Nijmegen Oost is schaars en van beeldbepalend belang voor het stadsdeel. Tobias van Elferen, woordvoerder Groen voor D66 Nijmegen: “In zowel de Groene Draad, als het Handboek Stadsbomen zijn we zuinig op Oost. Daarom ben ik buitengewoon nieuwsgierig wat de voornemens zijn bij deze renovatie.”
Bij bomenkap gelden in Nijmegen duidelijke regels over compensatie en herplant. Van Elferen: “En dat is maar goed ook. De Gemeente is natuurlijk net als iedere particuliere ontwikkelaar gehouden aan deze regels. Als binnen de kaders van wat de Gemeenteraad heeft vastgesteld wordt gehandeld én wordt correct gecompenseerd, dan is er niets aan de hand. Maar dat wil ik dan wel eerst uitgespeld zien.”

De fractie van D66 Nijmegen heeft over zowel de plannen als over de compensatie vragen gesteld. Het College van B&W heeft vier weken om antwoord te geven op de vragen.

 

 

Oude doos, maar niks veranderd:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *