Makkelijk, nodig of onacceptabel?

De VVD doet het weer; sinds fractievoorzitter Veldman ont-zet-tend op zijn donder heeft gehad van de landelijke VVD vanwege zijn vermeende progressieve houding, moet er eenmaal per maand een ‘rechtse’ keutel uit. Ik vind het allemaal niet zo erg; de progressieve inborst van Veldman, maakt dat na enig reutelen er tóch niks gebeurt. Maar nu ben ik inmiddels benieuwd naar uw mening.

Even wat achtergrond: na de dramatische wedstrijd tegen Vitesse besloot een aantal (nuja, honderden) NEC-“supporters” dat het gerechtvaardigd was om loco te gaan richting de hekken die de uitsupporters van hen scheidden, die bussen van die supporters en -met name- de politie. Resultaat: kapotte bussen, paarden en agenten.

Burgemeester De Graaf reageerde. Hij sprak schande, kondigde maatregelen aan en stuurde de gemeenteraad een brief (PDF). Versneld worden verdachten voor de rechter gesleept, extra recherche en OM-capaciteit. Dat lijkt adequaat, of op z’n minst krachtdadig.

Enter Veldman. Bang dat – nieuw verworven scoringsthema #1 – veiligheid onvoldoende aandacht leek te krijgen van de Nijmeegse VVD-fractie, wilde hij snel en meer oplossingen. Het Rotterdamse model. Na een “losse tweet” (bleek geen politieke actie aan verbonden), belde al snel een journalist. Want smeuïg was het natuurlijk wel. En dus konden we hedenochtend het diepte-interview in de Gelderlander terugvinden.

Los van wat ik vind van dit apert opportunisme, van je oren laten hangen naar een mopperend landelijk bestuur, moge het ook duidelijk zijn dat ik vind dat zeer terughoudend omgesprongen moet worden met het weggeven van privacy in het kader van opsporing. Al was het maar om dit soort genante toestanden te voorkomen. Maar uw mening, waarde lezer, vind ik wel erg interessant. Is mijn ideologische verenpak wellicht niet meer aansluitend bij wat de wereld hiervan vindt? Ik hoor het graag. STEMMEN MAAR!

[poll id=”14″]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.