Een nieuwe lente…

KIEZEN!In Nijmegen is de campagne aan het losbarsten. Vandaag trof ik de kandidaat wethouder van de SP in de stad en met enige wrevel kreeg ik zijn verkiezingskrantje mee. Heerlijk! Allemaal collega’s, maar wel collega’s die nu moeten gaan doen wat óók bij politiek hoort: zetels winnen! Met 5 partijen die in Nijmegen tussen de 5 en 7 zetels gaan halen op een Raad van 39 zetels, wordt het een ongemeen spannende tijd. Zeker nu de linkse liefde voorbij is.

Als nummer drie op lijst van D66 Nijmegen zal ook ík hard aan de bak moeten. Het fijne aan campagne voeren is dat, in tegenstelling tot wanneer je bijvoorbeeld op een sales-functie zit, is dat je daadwerkelijk uit overtuiging spreekt. Ik denk wérkelijk dat het erg goed voor Nijmegen (MIEN STAD! (/jojansenmodus uit)) als D66 hier veel meer te vertellen krijgt. Zo’n overtuiging is broodnodig; los van de eventuele fysieke inspanning die campagne met zich meebrengt, moet er ook gewoon de interne motivatie bestaan om stemmen te trekken. Oftewel: lekker aan de slag met je overtuiging voor een antidogmatische partij. Dat wordt me wat…

Evenzo moet je vertrouwen op je integriteit. Al is je boodschap nog zo waar en klaar, als je zelf slechts op opportunistische basis met die boodschap bezig bent, kun je het schudden. Gelukkig kan ik mezelf recht aankijken: D66 Nijmegen gaat niet alleen de straat op om met de mensen te praten in verkiezingstijd, maar we hebben dat de afgelopen vier jaar iedere maand gedaan. Los van of de inwoners van Nijmegen dit waarderen, voelt het nu correct om de mensen die we afgelopen vier jaar hebben gesproken, ook te vragen om hun stem.

Waarom dan toch deze post? Volgens mij is alles wel in orde toch? Is er: Overtuiging? Check. Integer? Check. Goed verhaal? Dubbel check.

Nee, deze post is er slechts om mijn opportunisme te etaleren. Na een lange periode van uitsluitend Micro-Blogging, ga ik mijn Weblog weer inzetten. Puur en alleen uit electoraal belang. Zo gaan die dingen. Maar ik heb het beste met u voor: ik zal, zoals vanouds ongezouten schrijven. Met mijn eerlijke bevindingen uit stad.

Of ik door ga met stukjes schrijven na 3 maart? Zeker. Maar alleen als u me in de Gemeenteraad kiest. Dat begrijpt u zeker wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *