De Eendracht; Een ochtendje in “The Cloud”.

Dank. Dank aan u mijn lezer, dank aan u mijn replier. Vanochtend postte ik een korte vraag inzake de zeer veel besproken “Eendracht-deal” en de aandacht die die nu krijgt van de Europeesche Comissie, inzake een nmogelijke staatssteunbeschuldiging. En u reageerde! Ik zal hieronder kort wat stukken afdrukken die ik tot nu toe ontving. Ik houd u op de hoogte.

Vier reacties die ik u in ieder geval niet wil onthouden:

Prof. mr. H.C.F.J.A. de Waele:

Hm, ik dacht dat collega Lam ook had geadviseerd over de EU-rechtelijke aspecten, maar dat zie ik in zijn brief niet terug. Kennelijk is er nooit een expert staatssteun bijgehaald? In ieder geval, nog geen reden tot paniek: de Commissie kan altijd een onderzoek starten, maar “harde actie” in voetbalcasus kwam tot nu toe zelden voor. Dit ondanks het feit dat veel gemeentes wel degelijk fout zitten. Zie vooral het fijne stukje van ex-collega D. Kooij, ‘Onrechtmatige staatssteun aan voetbalclubs’, Advocatenblad nr. 19 / 2003, p. 842-847.

Tobias posted:
EU/mededingensjurist-kennis van me die zin heeft om hier ‘ns naar te kijken?

En een aardige suggestie van rechtenstudent Van de Weijer:

Oskar Van de Weijer

Mijn oude boekje zegt:”Staatssteun kan toegelaten worden als er een reële kans bestaat dat een bedrijf in moeilijkheden of een nieuwe onderneming op termijn winstgevend kan worden en de Unie er baat bij heeft (bijvoorbeeld door banen te beh…ouden of te scheppen).

Doorslaggevend daarbij zijn het belang van de consument en de vraag of andere bedrijven nadeel ondervinden.”

Tot slot wil u ik de tweets van de immer hulpvaardige mr. Sipman niet onthouden (van onder naar boven lezen voor chronologie):
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Als je 2,2 miljoen betaalt voor iets dat nog geen euro waard is,anders zou elk publiekorgaan voortaan schijntransacties doen2/217 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Daar zit ik er niet diep genoeg voor in maar ik kan me voorstellen dat wordt gesteld dat sprake is van een schijnconstructie1/218 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Terwijl een dergelijk ‘softe’ koopoptie (nb. zonder koopprijs) in het normaal verkeer altijd betwist zou worden21 minutes ago
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Alleen denk ik dat Arnhem zakelijker was, vrij normaal om akkoord te gaan met afwaardering schuld bij dreigend faill. 1/222 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Je snapt dat de 140 tekens mij tot de afkorting brachten. Denk ook wel dat beide gemeentes het goed hebben ingekleurd23 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen ODW = Over de Waal, vitesse-supporters gebruiken de woorden Nijmegen en NEC liever niet28 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen NEC-verhaal is afkopen van questieus ‘recht’ tegen niet-marktconforme voorwaarden. Denk dat ODW meer te vrezen heeft dan A’hem29 minutes ago  
»
Sipmeister82 RSPN @tvanelferen Volgens mij was de Vitesse-situatie slikken of stikken, als niet akkoord werd gegaan was het einde club en dus geen verhaal31 minutes ago  

Mag ik eenieder heel erg hartelijk danken? Ik denk dat de bijdrage deze ochtend mij meer lees- en politieke richting heeft gegeven dan ik voor mogelijk had gehouden.

UPDATE: Ik beveel u graag dit en dit aan.

Voor de verveelde lezer, die denkt dat de Eendracht een vierdeklasser uit Mook is, <samsonstem>een filmpje. </samsonstem>

2 thoughts on “De Eendracht; Een ochtendje in “The Cloud”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.