Ik kies voor Michiel Scheffer

w290h236_scheffer1Deze weken staan in het teken van de strijd om het partijvoorzitterschap van D66. Mijn keuze gaat uit naar Michiel Scheffer, omdat hij in mijn ogen de juiste ervaring, aanpak en energie meebrengt. Ik zal dat kort uitleggen.

Het ging er flink op de afgelopen weken. Spammails, Facebook, de Twitters en zelfs het aseksuele
LinkedIn werden niet geschuwd door kandidaten en fanatieke ondersteuners. Ik trof Michiel in deze periode veel en hij heeft het allemaal gelaten aangezien. Voorzitterabel vond ik dat.

Maar goed, de uiteindelijke motivatie van mij om op Michiel te stemmen gaat natuurlijk verder dan deze voorname houding. Waarom ik op Michiel stem heeft voor mij te maken met drie bepalende kwaliteiten, waarin Michiel voor mij excelleert boven de andere kandidaten.

  1. Michiel heeft ontzettend veel ervaring. Hij was voorzitter van een afdeling, een landelijke verkiezingsprogrammacommissie (3x woordwaarde) en de statenfractie van Gelderland. Hij kent het oosten en het westen van de partij en weet hoe de hazen lopen. Vlak bij Den Haag, waar de stoompan van de formele macht alles lijkt te verhitten en in Gelderland, waar sommige kleine afdelingen naarstig op zoek zijn naar die stoompan.
  2. Michiel is een intellectueel. Los van zijn promotie, heb ik nog nooit het gevoel gehad dat Michiel niet nadacht over wat hij zei. Veel nuance, veel kennis en veel achtergrond, maken hem tot een inhoudelijke slimme politicus. Een ander mag wensen dat de partijvoorzitter snelle quootjes heeft; ik zie liever een rustige, weloverwegende bestuurder.
  3. Michiel is goudeerlijk. Wat een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn, is een bestuurlijk Nederland soms ver te zoeken. Ik zie Michiel vrijwel dagelijks kleine brandjes, veenbrandjes en politiek gedonder aanpakken met zijn ontwapende eerlijkheid. Geen ‘Ik zeg gewoon wat ik denk”-platitude, maar een spiegel aan eenieder die het gebruiken kan. Ook als ik dat zelf ben.

Voor het partijvoorzitterschap heb ik gekozen voor een ervaren, autonome, energieke intellectueel. Ik denk dat u dat ook zou moeten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.